L113 Idun

Sjægt 17 fod

Bygget af Karetmager Svend Schrøder, Roslev

Ejere og skippere:

Kurt Oddershede og Tine Berendt

Mobiltlf. 2917 2060

Sjægten blev fundet - baseret på et rygte - under sommertogtet til Sundsøre i 2012. Den stod i en lade på 10. år - i udkanten af Roslev på Salling. Under besigtigelsen af sjægten, blev der på stedet dannet et partsrederi, bestående af 6 sjægtefolk inklusive en gæst: Børge Lykkegaard fra Mellerup ved udløbet af Randers Fjord. Hver part løb op i kr. 500. Sjægten blev afhentet og bragt til lejren i Sundsøre senere på dagen. Egentlig var det tanken om, at redde sjægten fra dens frygtelige skæbne, der fik den handlet fri. Som Børge senere beskriver det i "Ankertovskrogen" : "Fundet blev bugseret til Hjarbæk, hvor det lykkedes mig, på skrappe betingelser, at få lov at købe herligheden og tage den med til Mellerup. Det var først efter, at have sikret mig, at Niels Andersen, uddannet skibstømrer, måske ville hjælpe med istandsættelsen, jeg turde binde an med projektet. Efter en masse arbejde og en halv snes tusind kroner, er det lykkeds os, at få et smukt "skiv" ud af det. Det klarede sig rimeligt til VM 2013 og blev kåret som årets flotteste restaurering.  Børge inviterede sjægtefolkene fra Hjarbæk, til søtsætning og navngivning (efter Børges kone Inger) hjemme i Mellerup en sommerdag - se fotos nedenfor. Efterfølgende deltager Børge og hans datter, i flere af sjægtelaugets sommertogter og sågar tirsdagssejladser i Hjarbæk.

Du kan læse om Børges tilgang til det maritime i pdf.filen nedenfor - det er fra Ankertovskrogens årsskrift fra 2013.

Børge Lykkegaard overdrager efteråret 2019 sjægten til Torben Laier i Kvols.

Kurt Oddershede og Tine Berendt overtager efteråret 2023 sjægten, der nu er hjemmehørende i Hjarbæk.

Ved sæsonstart 2024 - 30. maj -  byder Kurt og Tine på champagne og omdåb at sjægten. Ved en cerenomi navneneutraliseredes sjægten og ved en efterfølgende navnegives sjægten "Idun".

Guden Idun, er i den nordiske mytologi ungdommens gudinde. Hun vogter de fortryllede æbler, der holder alle aserne unge til evig tid. Således håber Tine og Kurt at sjægten vil holde dem unge.

Børge Lykkegaard fik overrakt vandrepræmien "Flotteste Restaurering" i 2013 ved Sjægte VM samme år.

Den nyindkøbte sjægt gøres klar til hjemtransport fra Sundsøre i uge 28 2012.

Fra navnegivnigen i Mellerup. Børges kone Inger døber sjægten.

Børge - helt til højre gør klar til søsætning.

Dåb 30. maj 2024

Navneskiltet blev afsløret efter dåben.

Kurt navneneutraliserer "Inger".

Tine døber "Idun"

0 kommentar(er)

Klik her for at skrive i logbogen