Å24 Flyvefisken

Ålborgjolle 17 fod

Bygget engang i 1930'erne

Ejer er Hjarbæk Sjægtelaug


"Flyvefisken" er bygget engang i 1930’erne. Den første Aalborgjolle blev bygget i 1929 af Aage Utzon, søspejderfar fra Aalborg. Han er desuden far til arkitekten Jørn Utzon, som også slog sine folder blandt søspejderne i Aalborg. Forbilledet var Limfjordens traditionelle sjægt. Laugskoordinatoren påstår, at Jørn Utzon fik inspirationen til Operahuset i Sydney fra Aalborgjollens foksejl - se efter.. hvad tror du selv ? Jollens solide konstruktion og dens form, forener sødygtighed og stor stabilitet og bjærger sig særdeles godt i hårdt vejr.

Oprindelig har den tjent søspejderne i Struer. Båden blev købt af Viborg Kommune i 1989 – da var den for længst opgivet som båd! I 1990 blev båden "genfødt" da køl, kølsvin, knæ, for- og agterstævn og alle spanter blev udskiftet. "Flyvefisken" har vundet VM 3 gange.

"Flyvefisken" ejes af Hjarbæk Sjægtelaug og har indtil 2013 i flere år sejlet under brugeraftale med et bådelaug, - men er p.t. lagt op pga. en tvingende nødvendig reparation af stævnen.

1. maj 2022 blev der indgået en brugsaftale på "Flyvefisken", med den nystiftede Forening "Hjarbæk Fjord UngdomsSjægtelaug" (HFUS).

Du kan downloade aftalen nedenfor.

Renovering 2018 ... 2019 ... 2020 ...

Ovenfor en oplimet stævn tilpasset.

Fiksturer indsat for at holde stævnhullet målfast.
 

Knud Kjærulff skraber bund indvendig.

Når man kigger ind gennem stævnhullet.
 

0 kommentar(er)

Klik her for at skrive i logbogen