AKTUELT


Seniorfolkemøde Viborg 2024

Mød os på Seniorfolkemødet d. 25. juni

Kurt Mange-Både


Kurt Mange-Både (gennem årene ejer af mindst 50 både), Æresmedlem i Skive Sejlklub, har købt denne (angivelig?!!) kadrejer-jolle. Den ligger pt. ved Værftet i Skive. Han savnede lidt hjælp til nogle problemer med rigningen, så det måtte jo klares.

Kurt har eget værksted på havnen og har et unikt lager af alskens ting og sager til både, som han gerne vil give videre. Så mangler du noget, så ring bare til ham 26946434.

Det Grønne Råds temaaften

Storm og højvande i fjorden ...

22. december 2023 - kl. 16.33

Vandet stod nok højt i havnen i Hjarbæk - men!  Lidt længere mod nord i Frederik VII's Kanal lå Limfjordsmuseets "Kristine" rigtig højt - se foto. Alle broerne i kanalen var under vand. En sjælden hændelse var på "Mary" der sejler mellem Hvalpsund og Sundsøre - her kørte man OP på færgen og NED igen.

Ny sjægt til Hjarbæk ...

Rygters Bureau - Oktober 2023

Den smukke sjægt på fotoet ovenfor L113 "Inger" bliver nu for alvor hjemmehørende i Hjarbæk. Kurt Oddershede og Tine Berendt har overtaget sjægten efter Torben Laier.

Du kan se mere om sjægten ved at klikke på fotoet ovenfor.

Ny maritim uddannelse ...

29. oktober 2023

Når unge vil tage en maritim uddannelse, har de hidtil været nødt til at flytte til Svendborg, Marstal eller Frederikshavn.

Men indenfor et år eller to bliver det også muligt at tage en maritim uddannelse i Holbæk.

Klik på fotoet ovenfor ... hvis du vil vide mere.

Danmark holder vejret ...

Søndag 29. oktober - kl.12.00

DANMARK HOLDER VEJRET er en landsdækkende manifestation, der afvikles som små og store lokale events, hvor vi alle kl. 12.00 holder vejret i 30 sekunder (eller så længe man nu kan) og tager et billede af det til sociale medier med hashtagget #danmarkholdervejret.
Vi gør det fordi vi vil have en fremtid, hvor ålegræsset, fiskene og livet vender tilbage – også til Limfjorden og Hjarbæk Fjord. Det kan lade sig gøre, men det kræver resolut politisk handling NU!
Mød ligesindede og få en snak om hvordan det er at være fisk uden ilt.

Klik på foto ovenfor (Bundvending 09.05.2020-kl. 14.01) og se mere

21.- 22. september 2023

For første gang siden optagelsen på UNESCOs repræsentative liste over menneskehedens umistelige, immaterielle kulturarv, havde de mange aktører fra de nordiske lande mulighed for at mødes og fejre udnævnelsen.

Det skete i forbindelse med en stor, nordisk konference, der blev afholdt den 21. og 22. september som en to-bys konference i Roskilde og Holbæk.

Se filmen optaget under konferencen, - klik her...

Nyhedsbrevet fra konferencen, - klik her- 

Nordisk Klinkbådstræf

"Strømer-Rib" på vandet ...

05. juni 2023

Så har Midt & Vestjyllands Politi fået foden på eget dæk !  Det kan I læse mere om ved at klikke på fotoet ovenfor.

TS Pinsestævne i Aalborg

26.-27.-28. maj 2023

Alle mand af huse. Ganske mange træskibe har fundet vejen til Aalborg. Som sidegevinst får deltagerne mulighed for, at opleve det fantastiske karneval der afviklen i Pinsen.

Jonna - Nr. 2 i havnen i år

Jonnas besætning var på ingen måde overrasket over, at de var sjægt nr. 2 i havnen  i år. Nøje planlægning og effektiv indsats var årsagen.
Flot og vellugtende anduvede "Jonna" sin faste plads i havnen. Således opmuntret indtog besætningen sine madder og Bent Møller Nielsen's medbragte wienerstang.

Under tiltagende mobning ytrede Bent sig om, at han stadig bar nag til besætningen,  helt tilbage til dengang han mistede sin filthat til fjorden. Ingen ville vende om ... at det var under en VM sejlads ... men at hans hat blot blev betegnet som ligegyldig... da den jo bare indeholdt varm luft og derfor ikke kunne synke... det tilgiver han ikke ! Sæsonen starter da rigtig godt for "Jonna". Tak for kage !

Så er PR-aktiviterne i gang ..

6. marts 2023

Så vil Jan og Kristian hos Skibstrae.dk i Ørum ved Hjallerup - gøre sit til, at deres kunder bliver gjort opmærksom på vores Sjægte VM. Jan og Kristian leverer lærk og egespant til de fleste reparationer og nybyggerier. Lige nu til Han Herred Havbaade der renoverer både en 150 år gammel fladbåd tilhørende Tornby Bjærgelaug og vikingeskibet Sebbe Als fra Augustenborg.

Indkaldelse til forårsmøde 2023

Der indkaldes til Forårsmøde i Hjarbæk Sjægtelaug – og bemærk nu tidspunkt og dato:

Lørdag 11. marts, kl. 13.00 i Viborg Sejlklubs lokaler i Hjarbæk.

Forslag til dagsordenen sendes til Laugskoordinatoren via e-mail: leif@tipsmark.dk - senest 14 dage før.

Endelig dagsorden vil blive udsendt til medlemmer den 4. marts.

Venlig hilsen
Hjarbæk Sjægtelaug
Bestyrelsen

Ohøj ! Vi er på TV ...

19. februar 2023

Se indslaget fra TV MidtVest om ... ja naturen tilbage til naturen ! - og hvorfor fjorden har det som den har det idag ! Og hør også om sjægtens betydning for fjordfiskeriets udvikling. Flotte undervandsbilleder - fra et af de få frugtbare stenrev på fjorden. Klik på fotoet ovenfor og læn dig tilbage en 20 minutters tid !

11-02-2023

Kaffetur til Tvind

Kaffeudvalget havde i samarbejde med Birthe Nørskov arrangeret en tur til Tvind lørdag den 11. februar 2023. 

Vi startede med kaffe, hvorunder vi fik et foredrag om Tvind skolerne.

Herefter fulgte et overhead indslag om Tvind møllen og dens tilblivelse.

Turens højdepunkt var en tur op i Tvind møllen, hvorfra man på en klar dag kan se helt til Vesterhavet. Vi var en tur rundt for at se hele Tvind skolernes område i deres golfvogn. Flere billeder herunder.

Tak til kaffeudvalget og Birthe Nørskov for et godt arrangement. 

Mariane og Anker

Vi er med i Guide Viborg ...

Vi er skam med i den nye 2023 udgave af "Guide Viborg og Omegn.. " -rigtigt fint og også omtale af Sjægte VM med dato ... og alting !
 

Kom til Hobro 29.6.-2.7.2023

Invitation fra Hobro Værft

Vi er inviteret - fordi det vil både være en flot og en spændende oplevelse for sjægtene, at sejle ud og tage imod de tilsejlende fartøjer, som kommer for indadgående på fjorden fredag eftermiddag - samtidig med den stemning det vil give om lørdagen inde i havnen - når skibene ligger til kaj.

Der findes mange gode jollepladser indenfor på værftet. Med hensyn til at få sjægtene op og i vandet - så er der et slæbested lige ved naboen til værftet og værftet har også en lastbil med kran der stilles til rådighed.

Har nogen lyst til at blive liggende i noget tid efterfølgende - så er der bestemt også mulighed for dette - gratis ved værftet.

Kaffemøde Januar ...

Lørdag 14. januar kl. 14.00.

I Viborg Sejlklub's lokaler. Kom og hør mere om Sommertogt til Kalvø i uge 28, kom og giv din mening til kende om Sjægte VM 2022 .. og få en kop kaffe. Vi ses !

Klik på fotoet med Kalvø og kom til havneguiden.
 

Drøm dig væk ...

8. januar 2023

Caledonian Canal, Skotsk højland ... Loch Ness - læs beretningen fra 2 italienske sejleres eventyr i en 19' jolle - klik på fotoet ovenfor for at komme til Wooden Boats artikel. Go' tur !
 

Godt Nytår !

Godt Nytår til alle medlemmer af Hjarbæk Sjægtelaug !

Godt nytår til alle klinkbåds-nørder !

Ny app ... for din sikkerhed ...

Årets julegave ...

til alle danske fritidssejlere bør give sig selv – nemlig den nye gratis app “SØASSISTANCEN”, som Dansk Søredningsselskab netop har lanceret i både App Store og hos Google Play. App’en kan også hentes ved blot at sende en sms med beskeden “APP” til 1614. Klik på foto ovenfor .. hvis du vil vide mere.

Ren kagemand ...

Julen 2022 - 21. december 2022

Nu rabler det da ! Nej... nej... og atter nej ! I dag kl. 11.03 vendte det for os alle - lyset vender tilbage og dagene bliver længere - og netop derfra kom inspirationen til koordinatoren - da der skulle bages småkager.  Om 4 måneder går det løs igen ! 

God jul til alle i Hjarbæk Sjægtelaug - vi ses !

Irsk fætter - Water Wag ...

Irlands Water Wag-jolle var banebrydende for konceptet med kapsejlads i ét design i 1887 og er stadig populær den dag i dag. Konceptet med at bygge en flåde af identiske både, der skal sejle sammen på lige vilkår, blev opfundet af Thomas Middleton, advokat fra Dublin.

Klik på foto ovenfor og kom til artiklen hos Wooden Boat .... god læselyst  !

Først skal bordet vises ...

Lørdag 11. december 2022

25 sjægtefolk indtog Kaffeudvalgets gløgg, æbleskiver og kaffe undervejs i et par hyggelige timer i Menighedshuset. 

God Jul til alle !

 

Der er 4 kalendere tilbage i løssalg ...

Kontakt Lillan ... !

Tag med 150 meter ned ...

Oktober 2022

Se mere om fundet af velbevarede skibsvrag - hvoraf foto ovenfor er af et af dem. Klik på fotoet og læs mere på videnskab.dk.

Foto: Sea War Museum

Der kræses for os ...

14. november 2022

Så var kommunens folk lige forbi for at sætte en ny "affaldsting" op - noget stativ kan man vel næppe kalde det ... så veldesignet som det er !  Måske vores ikoniske Sjægteskur skaber lidt stilforvirring ind i billedet - nå men flot er det da ! ... og tak !

Hvorfor skulle skibene på land om vinteren?

Klik på fotoet ovenfor (Thor af Neessund) og få den mytologiske forklaring på Vikingeskibsmuseets hjemmeside.

Glyngøre rykker ...

10. november 2022

En ny mole på Glyngøre Havn vil give friluftsfolk, motionister, besøgende og turister masser af rekreative muligheder ved fjorden. Samtidig beskytter molen Glyngøre by mod oversvømmelse. Klik på fotoet ovenfor hvis du vil vide mere.

Sjægtekalender 2023

Lene Ørskov har igen kreeret en kalender til sjægtelauget med nogle af sine unikke billeder (måske ikke foto ovenfor). Såfremt du skulle have lyst til at betale kr. 100,- for kalenderen, kan den bestilles hos Lene Ørskov inden 20.11.d.a. på e-mail: leneorskov@gmail.com

Foto: Bjarne Vagner - Sjægte VM ved 22.30 tiden

Kystvandråd - vi er med ...

30. september 2022

Kystvandråd - den centrale del af Limfjorden

Viborg Kommune og Limfjordsrådet vil ansøge Miljøstyrelsen om, at der nedsættes et lokalt kystvandråd for den centrale del af Limfjorden. Helt præcist Hjarbæk Fjord, Skive Fjord Lovns Bredning, Risgaard Bredning og Bjørnsholm Bugt.

Hertil har man eftersøgt foreninger der har relationer til fjorden. Vi har tilmeldt os vores miljøstærke sjægteskipper Claus Skodborg, der som suppleant har valgt Katrine Graversen fra hans besætning på "Hugin" - tak til Claus .. og Katrine for tilsagn om at deltage !

Klik på foto ovenfor hvis du vil vide mere.

Foto: Leif Tipsmark - Bundvending 08.09.2014


Fælles bådoptagning foregår også i år første lørdag i november, - dvs. den 05-11-2022.
Pris 200 kr som indbetales senest 29. okt. på laugets MobilPay nr. 44553. 
Skriv bådens navn og nummer i i beskedfeltet ved indbetaling.
Nærmere oplysninger vedr. tidspunkter og optagerækkefølge m.m. kommer, når vi ved noget.
I tilfælde af spørgsmål og mere specielle behov, - så ring til Ole Levring tlf. 2365 0400.

Søsætning i Doverodde ...

18. september 2022

Under stor festivitas blev den nybyggede 18½' sjægt "Sif" søsat i Doverodde. Tilstede fra sjægtelauget var Kurt og Tine der overbragte en gave fra Hjarbæk Sjægtelaug. En kopi af en ankertovskrog fra Sillerslev - smedet af Henning Christensen - smeden på Hessel. Efterfølgende har vi modtaget denne e-mail:

Kære Hjarbæk Sjægtelaug

Tusind tak for deltagelse i søsætningen af vores sjægt Sif.

Og tak for den fine gave ankertovskrogen.Og for den fine omtale på jeres hjemmeside.

Vi var lige ude og prøvesejle i tirsdags og alting så ud til at virke.

Vi ser frem til at komme til Hjarbæk og sejle sammen med jer, men vi skal nok lige have øvet os lidt.

Venlig hilsen

Neessund Vikingeskibslaug

Nybygget sjægt ...

Neessund Vikingeskibslaug har I de sidste 4 år, bygget på en sjægt,  en 18,5`sjægt, efter tegninger af Kaj Kristensen fra Glyngøre.

Nogle stykker mødes hver tirsdag eftermiddag, fra 13 til 17, Her bygges der sjægt. Selvfølgelig er der også tid til en god kaffepause.

En foræring af nogle egestammer og indkøb af lærkestammer i den lokale Dover skov. Egekævlerne har man selv skåret op, lærkestammerne er skåret op på et mobilt savværk.

På hawet ... efter fisk !

En af de meget aktive hos Han Herred Havbaade, er den tidligere præst i Hjortdal, Iwin Andersen (75). Hør ham fortælle om - dels hans tidligere virke som "menneskefisker" og nu - som medlem af et bådelag - der det sidste år har haft 120 dage på havet og fisket lækkerier i Jammerbugt ... så øges respekten for de klinkbyggede og bådelagene i Slettestrand !  Besøg dem selv !

En "sjægtefætter" ... ?

Set på Skagens Museum ..

Detaljens mester P. S. Krøjer forevigede i 1884 de to Skagenjoller på maleriet  ovenfor. Hvad syntes I "sjægtenørder" ... ?  De er da egentlig meget tæt på vores skrogform - eller ?

Populær plancheudstilling ...

Pebens sjægt på stejlepladsen, omgivet af plancherne om "Den Nodiske Klinkbygningstradition" var et rigtigt trækplaster - ikke kun for de små "kravlenisser" - men også for Sjægte VM's gæster iøvrigt.

Efter Sjægte VM ....

Under afviklingen af kapsejladserne var fotograf Mogens Christensen fra Careteam Fotografi i Løgstør i luften med sin drone .. se de helt unikke fotos på hjemmesidens forside i storformat ! Tak til Mogens for at ville dele hans fotos med os.

Se Folkebladets artikel her....

Download de to siders omtale af Sjægte VM nedenfor. Læs om bl.a. vinder af "Bedste Ungdomsbåd" Rasmus og hans far Peter (fotos ovenfor) og meget andet.

Vi bliver set ...

Forleden modtog vi en hilsen fra Google - fotoet af Jakobine til Sjægte VM i 2019 er blevet set 5000 gange ! Det er da noget ! Tak til Lene Ørskov for det fantastike foto og tak til Leif og Lars for deres sejge sejlads.
 

VM tøj ...

VM Tøj i forskellige afskygninger - som f. eks.:

Kasketter, poloskjorter, T-shirts og hættetrøjer med lynlås og VM-logo kan bestilles fredag 19.8.

Vi har i år lavet aftale med Danlyx i Viborg, om levering af VM Tøj.

Danlyx vil være tilstede og der vil være mulighed for, at se -  prøve og bestille - levering vil finde sted senere - måske søndag eller eftersendes. 

Bygge selv ... ???

5. august 2022

Sidste fredag blev flere måneders hårdt arbejde for bådebyggerne – og en kraftpræstation i en tætpakket uge for spejderne – afsluttet, da den særlige Gislingebåd, bygget til Spejdernes Lejr, blev søsat.

Du kan læse mere om projektet ved at klikke på fotoet ovenfor ... og hvis du vil bygge selv kan du downloade tegingerne af skibet fra 1130.

For megen vind ..

Tirsdag 26. juli 2022

Der var skum på fjordens toppe - det hylede og pep i alu-masterne. "Vi Sejler Videre" folkene var på forhånd bevidste om vejret og havde ændret planer til pølsespisning - noget så delikat som røgede fårepølser fra grill.

Sommertogt Sundsøre Uge 28

Mandag 11. juli 2022

Sidste sjægt fra Hjarbæk. "Gudrun" ankommer kl. 17.35 efter en lang dags sejlads med Leo ved roret og Erik Valum ved skøderne - så er sommertogtet igang.

Se flere fotos på Facebook - klick i på logo i styrbord side !

Nye fotos fra VM 2019

Netop modtaget idag 18. juni 2022

En Belgier ved navn Marcel har - ikke alle vidste herom - været med rundt til VM i 2019 og har taget utallige fine fotos. Vi fortæller førstkommende lidt nærmere om hvem han er. Men - klik på fotoet af Marie ovenfor og nyd de fine fotos .. og drøm Jer til VM 2022 !  Vi ses ! 

13-05-22

En ulige kapsejlads...

Onsdag formiddag oplevede gæster på havnen i Hjarbæk noget af et særsyn. En travalje fra Randers var blevet sat i vandet og havde udfordret Lutten til en kapsejlads til Lynderup mærket og retur. Selvom rorskarlene gjorde en ihærdig indsats, formåede de ikke at vinde den sejr, de sikkert var kommet for. Se mere på laugets Facebookside, - klik her...

Hej alle

Så er turudvalget langt om længe vågnet op af vinterdvalen. Se invitation herover.

Bemærk frister for tilmelding og betaling samt kontonummer.

Send venligst en e-mail med relevante oplysninger til jensenanker@hotmail.com

Med venlig hilsen
Turudvalget (Anker, Leo, Ole, Ole og Birthe)

Forårsmøde 12. marts

Der blev afholdt ordinært Forårsmøde i Hjarbæk Sjægtelaug lørdag 12. marts 2022 kl. 13.00 i Sognegården i Løgstrup.

  • Dagsorden kan downloades nedenfor.
  • Referat kan downloiades nendenfor
  • Regnskabet kan downlodes nedenfor.
  • Koordinatorens beretning kan downloades nedenfor.
  • Finn Jensens indlæg kan downloades nedenfor.

Udviklingsplan Hjarbæk

21. marts 2022

Så mangler der lidt godkendelser fra lodsejere, byggetilladelser og tilladelse fra Kystinspektoratet. Det forventes at planen realiseres over 3 år. Du kan downloade planen ved at klikke linket nedenfor.

Kaffemøde 12. februar

Lillan var ramt af Corona og Helle havde fødselsdag. Substitutterne havde været ved bageren og hente de lækreste fastelavnsboller. Finn fortalte om Aalborgjollens nye stævn m.v. Se nedenfor. Der forestår en tur for bådudvalget, til søspejdene i Aalborg for, at lure et par originale detaljer af. Allan og Poul fortalte om knejtene, der makker båd i Kølsen på lørdage. De havde haft besøg af TV MidtVest fotograf Line, så eller andet kommer der på skærmen på et tidsopunkt. Anne' fotogalleri fra 2021 kørte løbende over skærmen. Hyggeligt var det ! 

 

Oddesund Nord Gl. Havn

Peer Yde fra Oddesund Nord fortalte på Fjordens Dag om, at man reparerer Oddesund Gamle Havn (foto øverst) til glæde for sjægte mv. Planlagt vanddybde 1,5-2 meter. Træbåde er velkomne. I Garnhuset, den gamle rejsestald fra færgeoverfartens (se foto) tid, er der mulighed for overnatning på trægulv. Der er toiletter på havnen.

Hvis nogen vil bygge en rofærge, vil man tage imod med kyshånd. Man vil gerne have en gammel træbåd til udstilling.

Fjordens Dag

5. februar 2022

Fjordens Dag 2022 stod i UNESCO's tegn.

Formanden for den nationale UNESCO komite, Elsebeth Gerner Nielsen (foto ovenfor) fortalte levende og meget forklarende, om hvad den fine udnævnelse reelt set gik ud på. Det er så absolut det "immaterielle" der er i højsædet - det er ikke selve bådene der er "kulturarven" - men alt det som vi går og gør i forbindelse med bådene: samværet, sejladsen, vedligeholdelse og nybygning og håndværkene i forbindelse med det.

Elsebeth har selv sejlet folkebåd i flere år og erindrer en bestemt lyd, der kun kan henføres til en klinkbygget båd: den klukkende lyd - når man sover ombord og alt er stille omkring. Det mente hun iøvrigt var en passende lyd til Struer - "Lydens by".

En UNESCO udnævnelse er bindende og forpligtende. Ikke kun for os - men også for staten, regionen og kommunen. Misligholder man - fratrages man udnævnelsen ... med tab af ære til følge !

Stævnemøde ...

Februar 2022

Så nåede primus motor Finn Jensen, til vejs ende på stævnskiftet af Sjægtelaugets Aalborgjolle "Flyvefisken".  En operation der - som det ses i fotos ovenfor - har krævet præcision af første klasse. Flyvefisken er bygget i 1930'erne til Søspejderne i Struer. I 1989 var den i Viborg Kommunes varetægt i form af et projekt i den daværende familieafdeling. Egentlig var den klar til bålet - men ! Herefter blev  blev båden "genfødt" da køl, kølsvin, knæ, for- og agterstævn og alle spanter blev udskiftet.

Flyvefisken blev lagt op i 2013 da den var for ringe til sikker sejlads.

 

Fjord- og Træskibscenteret Skive

 

15. januar 2022

Der er godt nok kommet vind i sejlene i Skive. Imponerende som det rykker. Toldkrydsjagt nr. 27 skal i vandet til sommer og lægges til kaj ved de forladte Marienlyst Huse ved værftet. Samtidigt vil man gerne overtage husene og broerne inden det hele forfalder. Vi følger med spænding. Tak til Skive-folkene for en begivenhedsrig lørdag. Og tak til kaffeudvalget ... altid en fornøjelse !

Klik på det store foto ovenfor for at se mere ...

Dækket røg af Freja

11. januar 2022

Bådudvalgets folk har taget en radikal beslutning - Freja må have et nyt dæk. Begyndende råddannelser hist og her hjalp beslutningen på vej. Hvis man vil vide mere - så kan der gives tips om, hvad man IKKE skal gøre - når man ligger nyt dæk på skuden !

Tre generationer bådebyggere fra Fejø

Juli 2009

Fotoet ovenfor er fra vores sommertur til Fejø i forbindelse med "Vinden Drar". Her var vi på besøg - i en tidslomme af første karat - selveste Nielsen's bådebyggeri, uberørt som havde de holdt fyraften en time før !  Morten Gøtsche fra Vikingeslkibsmuseet fortalte (ham med ryggen til) og vi lyttede intenst. Nu kan du også få ... eller genopfriske historien - ved at klikke på fotoet ovenfor.

Vinden Drar 2022 - Ejby Havn

3. - 10. juli 2022

Så er der mulighed for at sætte "klinkbådsnørderne" fra det øvrige Norden stævne ved Holbæk Fjord/Bramsnæs Vig.  Der bliver i anledning af UNESCO udnævnelsen lidt ekstra kolorit på dette stævne. Husk at der søsættes nybygget vikingeskib den 7. maj i Roskilde.  Mere om "Vinden Drar" på hjemmesiden - klik på foto ovenfor og på facebook.

 

Tillykke allesammen ! 

Jeres passion er nu "immateriel kulturarv" !

16. december 2021

UNESCO's 16. samling vedtog denne dag, at den nordiske klinkbygningstradition fremover er en "immateriel kulturarv". Det vil vel i grove træk sige, at det vi går og makker med - er værd at makke med ! Hvad det derudover indebærer vil vise sig hen ad vejen.

Klik på "skiltet" ovenfor for at komme til UNESCO's officielle side med udnævnelsen ! Viola ! Der er fotos af sjægte også !

Vikingeskibsmuseet der er styrende - for den danske del af den indstilling vi har bidraget til, inviterer os alle til Roskilde til søsætning den 7. maj  - af et nybygget vikingeskib og fejring af UNESCO udnævnelsen. Læs hvad de selv skriver på deres hjemmeside, - klik her...

Skiltet ovenfor er ikke godkendt endnu - men et udkast som vi har fremsendt til den norske styringsgruppe hos Kysten. Men det vil vel højne vores sjægteskur en anelse ... 

Du kan downloade vores pressemeddelelse lige herunder.

Du kan også downloade artikel fra Viborg Stifts Folkeblad længere nede.

Hvis du vil følge forløbet via Facebook kan du klikke på det blå UNESCO logo nedenfor.


Som nævnt i pkt. 6 i referatet fra forårsmødet den 29. maj 2021 (se under download til styrbord ) har et adhoc-udvalg arbejdet med en revision af laugsskråen, så den imødekommer aktuelle krav fra omgivelser og samarbejdspartnere.

Forslaget blev fremlagt og vedtaget på et Ekstraordinært Forårsmøde, der afholdtes lørdag den 13. november 2021 kl. 14 i Løgstrup Sognegård.

Dagsorden for mødet var:

1. Velkommen og valg af dirigent, referent og 2 stemmetællere.

2. Præsentation og gennemgang af udkast til vedtægter.

3. Afstemning om godkendelse af vedtægter.

4. Godkendelse af nuværende konstituering foretaget ved forårsmødet 2021, gældende indtil førstkommende forårsmøde.

5. Evt.

Efter mødet overgår forsamlingen til ordinært kaffemøde.

På vegne af udvalget
Leif Nielsen, tovholder

 

Tak til "De Gule Mænd"

6. november 2021

Traditionen tro afsluttede vi sejlsæsonen med fælles bådoptagning og efterfølgende Afriggerfest. 

43 sjægtevenner mødtes i Skals Idræts Center til sild, Skipperlabskovs, kaffe og gammeldaws æblekage. 

Glædeligt og opmuntrende at se 9 nye deltagere i lauget, hvor den yngste, Rasmus, er 12 år og gast på "Tjæreblomst".

Det tegner godt for fremtiden og er medvirkende til at fastholde vores DNA, Hjarbæk Sjægtelaug er stadig et tilfældigt sammenrend af folk, der ynder alt det hyggelige omkring de klinkbyggede.

Søstrene Ørskov's VM-fotos

Klik på foto ovenfor og kom til Søstrene Ørskov's VM Fotogalleri på Flickr - god fornøjelse  !

Oh fryd - gode sjægte dage ....

Sjægte VM 2021 - 20-21-22 August

Der er gode takter for fremtiden ... ungdommen var rigt repræsenteret - klik på fotoet ovenfor for at komme til Viborg Stifts Folkeblads omtale af Sjægte VM.

Fotos: Anne Hvass Jakobsen

Sjægte VM 2021 - så går det løs !

Lene Ørskovs pletskud fra Sjægte VM 2019 blev ikke uden grund valgt som plakatmotiv. "Jacobine" med Leif og Lars "for fuld skrue" - et prægtigt syn ! Vil du vide mere om Sjægte VM - så klik på VM-logoet til højre. Vi ses !

Hjarbæk event ...

21. august

Klik på motivet ovenfor og kom til Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside der fortæller om en event som havkajakkerne vil lave ved Hjarbæk Havn.

Tirsdagssejlads - nu med regnbue

Tirsdag 10. august 2021

Bygerne forsvandt som dug for solen .. det gjorde vinden også - afblæst - men smukt var det !

Sommertogt - og sommer var det !

Der kløves eg med økse...

5. juni 2021

Kløver bådebyggerne en ca. 125 år gammel egestamme med økser, kiler og rå muskelkraft.

Klik på foto ovenfor og læs mer ....

Nordic Clinker Boat Traditions

22. april 2021

Velkommen i det nye selskab - " Nordisk Klinkbådstradition" og find os selv i det fine nordiske selskab på den nye hjemmeside ved at klikke på fotoet ovenfor.

Ø-kryds i Nordamerika...

Wooden Boat - April 2021

Se artiklen om en tur rundt i øgruppen Fox Islands - klik på fotoet ovenfor.

Blå Rum Fuglsang Sø....

22. april 2021

Se Lokale- og Anlægsfondens video fra projektet ved Fulgsang Sø ved Herning.

Klik på pilen ovenfor.

Bådudvalget rykker ...

8. april 2021

Der bliver ikke lagt fingre imellem. Det er "Freja" og "Maggie" der får en ordentlig omgang på de to nederste fotos. Øverst er det "Gudrun" der bliver noget så flot !

Glyngøre .. nyt projekt !

Marts 2021

Så er der penge til Glyngøre til udvikling af havneområdet.

Klik på fotoet ovenfor for at komme til Lokale- og Anlægsfondens artikel.

Landsbystøtte ...

18. marts 2021

Læs her om hvor meget Realdania og Lokale og Anlægsfonden støtter vores sjægtevenner fra "Værestedet" i Låstrup med !

Klik på fotoet ovenfor for at læse mere.

"Skylark" - en amerikaner ...

Marts 2021

Læs i "Small Boats" om "Skylark"-jollen... og få trænet lidt engelsk !

Klik på fotoet for at komme videre til artiklen.

Hjerting Kanelaug

Besøg en af UNESCO ansøgerne. Og se hvorledes deres landbaser er indrettet.

Klik på fotoet ovenfor.

Harrevig Forsamlingshus

14. december 2020

Bliv inspireret ! Realdania-kampagnen ’Underværker’ har valgt at støtte det nye, nordvestjyske samlingssted ”Harrevig Grønne Samlingshus” med 1 mio. kroner. ’Underværker’ hjælper ildsjæle, der ønsker at skabe nye rammer for fællesskaber, og Harrevig Grønne Samlingshus bliver netop et lokalt kulturhus og samlingssted, der skal danne ramme om aktiviteter, som rækker ud til borgere, foreninger, turister, ungdomsskoler, børn, unge mm.

Klik på fotoet for at komme til Bjerg Arkiteters beskrivelse af projketet.

Ta' en tur til Struer ...

Bliv Inspireret !

"Vi står for et maritimhistorisk miljø, der bringer mennesker sammen. På tværs af generationer. At formidle og bevare kulturelle og menneskelige værdier i håndværk og håndelag." 

Det er ganske kort hvad Nordvestjysk Fjordkultur står for. I sæsonen er "Fjordkulturens" forskellige typer både fortøjet i en separat del af Struer Havn.  Klik på fotoet og kom videre herfra til "Fjordkulturens" hjemmeside.

Sjægtekalenderen er ude ...

22. december 2020

Så er Sjægtekalenderen ude ! Skønne fotos fra en spøjs sæson - ganske opmuntrende at mindes ""Den Alternativ VM Tur" til Virksund. De som har bestilt på forhånd kan afhente hos og afregne med Knud Søndergaard. Der er ganske få tilovers til løssalg - først til mølle - hent hos Knud !

Bevare en skude fra 1930'erne ...

21. december 2020

Skibsbevaring ... fra bunden !

Sjægtelaugets Aalborgjolle, der blev født til spejderne i Struer i 193o'erne - har været lagt op de sidste par år. Men ihærdige folk fra bådsjakket, knokler stabilt og sikkert fremad. Stævnen var rådden og som det ses af fotoet til højre, er det en lidt kompliceret reparation. Ham med kasketten, er Knud Kjærulff der allerede har sat mange timer i arbejdet. Men resultatet bliver sikkert godt - så skal vi hjælpe hinanden med at finde en skipper og besætning der som bådelaug har lyst til at tage over.

Klik på et fotos ovenfor hvis du vil vide mere om "Flyvefisken"

Skibsbevaring i topklasse ...

Bliv inspireret...

En besøgende i den norske by Norheimsund, der leder efter Hardanger Fartøyvernsenter, behøver kun at følge hans næse: lugten af Stockholmtjære fører til stedet. Skibsbevaringscenteret, er en klynge af ulasteligt malede Falun-røde og okker-gule butikker, der sidder på uplettede havnefrontområder mod de gletsjertopede bjerge og bølgende grønne bakker i Norges Hardangerfjord.

Klik på fotoet ovenfor og kom til Wooden Boats artikel fra et af flagskibene i bevaring af nordiske skibstraditioner siden 1984.

Flydende foreningshus...

Bliv inspireret ...

Nordhavns Bassin og vandet i centrum er det Flydende Foreningshus den første facilitet hvor brugerne kan mødes inden døre. Foreningslokalet tilhører ikke en forening men kan bookes og bruges af alle under Nordhavn IF. Organisatorisk er dette et forsøg på at skabe en flad organisationsstruktur hvor man som medlem af eksempelvis Kajakklubben naturligt vil komme til at møde medlemmerne fra Tri-klubben og vinterbaderne i Norvin.

Klik på fotoet ovenfor og se de 39 fantastiske billeder og video af det første foreningshus på Nordhavn i København.

Holbæk Gammel Havn ...

 

Bliv inspireret …

Holbæk Gl. Havn emmer af ægte sejlernostalgi. Havnen er hjemsted for mere end 20 bevaringsværdige træskibe og tilknyttede håndværk med ophalerbeddinger, der servicerer sejlerfolket året rundt. I 2017 opsattes en Barkegryde ved beddingerne i forbindelse med opbygningen af et Kystlivscenter i Holbæk Gl. Havn.

I Holbæk Gl. Havns vestbassin findes en samling af flotte træskibe, der hver især fortæller sin egen historie om dansk kultur og søfartshistorie. Alle, der er medlem af Holbæk Træskibslaug har fripladsordning i dette bassin. I en af havnens store haller byder Nationalmuseets bådebyggere indenfor i det arbejdende museum.

I hjertet af havnen ses den historiske røde værftsbygning fra 1930'erne. Der er kun få købstadsværfter tilbage i landet, og derfor renoverede man i 2015 bygningen, så det gamle værft i dag er et topmoderne multihus med nye bad- og toiletfaciliteter og en hyggelig café om sommeren.

Oplev Holbæks rige muligheder for gå- og cykelture langs vandet. Gå en tur langs stierne ved fjordbredden.

Klik på fotoet ovenfor og se meget mere ..

Om Lillebælt-Værftet ...

Foreningen Lillebælt-Værftet har til formål at drive det gamle Skibs- og bådebyggeri i Middelfart under navnet Lillebælt-Værftet, samt stille lokaliteter til rådighed for Lillebælt Smakkelaug til vedligehold, restaurering og nybygning af træskibe og joller. Klik på fotoet for at se mere ...

Om Lillebælt Smakkelaug...

2. december 2020

Lad dig inspirere ved at klikke på fotoet ovenfor og se hvordan man organiserer sig ... og har fine landfaciliteter bl. a. ved hjælp af sponsorer.

Osebergskibet...

... kom til Ph.d afhandling den 11.12.2020 - kl. 9.00 !

Lær om forskningsprojektet der har påvist, at Osebergskibet i modsætning til tidligere tolkninger var teknisk avanceret og yderst sødygtigt !

Klik på fotoet ovenfor.

Der skiftes dæk ...

26. november 2020

"Jonna" skal have skiftet dæk ! Ak ja - om det bare var så let som på en bil ! Men inde i Sjægtemagasinet i Kølsen går det løs og som det ses på foto efter afklædning - så kan det kun går fremad fra nu af.

Bådudvalget arbejder på sagen

26. november 2020

Så skal "Maggi" og "Freja" have en omgang bundskrab - øverst er det Karl Müller der adræt angriber kølen - nederst Knud Søndergaard der forklarer.

UNESCO arbejder på sagen ...

2. november 2020

Netop ! Så er processen sat igang hos UNESCO. Hjarbæk Sjægtelaug er med på listen over danske indstillere til nomineringen om "klinkbygningstraditionen som immateriel kulturarv". I kan se den norske bannerfører KYSTEN's indlæg på deres hjemmeside ved at klikke på fotoet ovenfor. Se også den 20 minutters video der er sendt til UNESCO - spændende.

Hjarbæk Sjægtelaug er iøvrigt medlem af Forbundet KYSTEN. Klik på KYSTEN-logoet nederst i styrbord spalte for at komme til KYSTEN's hjemmeside - vi har medlemsnr. 531953 - hvis du skulle få brug for det.

Flittig sjægtesejler på vej ...

20. november 2020

Leo Simonsen - flittig sjægtesejler - fik faktisk "foden under eget dæk" i 2015 da han fik "overdraget" "Gudrun" af hans søn. Hjemme i Ulstrup har Leo skiftet vitale dele og skrabt sjægten helt i bund. Vel ankommet til Sjægtemagasinet i Kølsen forestår der yderligere arbejder - forhåbentlig endnu en sjægt klar til sæson 2021. Godt gået Leo !   Klik på fotoet ovenfor - så kommer du til "Gudrun"'s side i Sjægteoversigten.

Ohøj Leo ! Er det "Gudrun"'s bikinitop du har brugt til agtermarkering på landevejen ???

Spidsgatter fra 1936 i USA

15. november 2020

Klik på fotoet ovenfor og læs om historien hos "Wooden Boat" - om hvordan en dansk spidsgatter fra 1936, idag er en pryd for øjet i Port Townsend i staten Washington på den amerikanske vestkyst.

 

Huset ved Lild Strand

14. november 2020

Realdania kalder det:  "Den gode idé"

På den yderste pynt i Jammerbugten - i strandkanten - i Lildstrand ligger en gammel købmandsgård. Den har vi netop købt ved hjælp af fonde, sponsorer og salg af folkeaktier. I respekt for stedets værdier og i samspil med områdets storslåede natur skaber vi et hus, hvor kreative og rekreative aktiviteter kan blomstre og skabe liv i den lille autentiske kystfiskerby.

Klik på fotoet ovenfor for at komme til RealDanias hjemmeside og der bl.a. fortæller om dette projekt man har støttet.

På forkant med næste sæson...

12. november 2020

"Vi Sejler Videre" er på forkant med næste sæson - Kurt og Lillan får sig lige en passiar inden bugthøvlen gør arbejdet færdigt. To friske tynde granrafter bliver til topsejlsmaster ... i løbet af vinteren hængt til lufttørring i Sjægtemagasinet i Kølsen.

Både op ... sikkerhed i top !

7. november 2020

Der var 25 både - hovedsageligt sjægte - der stod på bådoptagningslisten. Under skærpede regler - især på grund af Corona - men også selve sikkerheden, især omkring sjakket der står for anhugning og kraning, er der indført nye sikkerhedsregler. Afledt af begge førnævnte tiltag, er der meget få mennesker på billedet ovenfor - tak til de gule behjelmede mænd for planlægning og udførelse. Håber det bliver - bare lidt - mere socialt næste år !

Vildsund.. i nye klæder !

Her er plads til ... alt !

6. november 2020

Der er virkelig sket noget ved det gamle værft og lossekajen ved Vildsund Vest. Her findes bl. a. en stor hal til opbevaring af grej. Grejbank SOL www.sol-grejbank.dk har også til huse her.  Der er mødelokaler, kaffestuer og værksteder til udlejning, beddingen kan lejes af både private og firmaer. Hvor kom pengene fra ?? ... selvfølgelig fra A. P. Møllers Fond og Thisted Kommune  - flinke folk !

Klik på øverste foto for at komme på Søsportcenterets hjemmeside.

"Elfyn" - inspiration fra Færøerne ...

2. november 2020

Inspireret af færøbåden og bygget  "owerthere" - læs artiklen i Small Boat Magazine - og køb tegningerne hvis du får byggelyst  ! Klik på foto ovenfor.
 

Maritimt Center til Esbjerg

29. oktober 2020

Lokale- og anlægsfonden er gået ind i et spændende projekt i Esbjerg. Klik på illustrationen ovenfor for at læse mere.

Den norske Snekke ...læs om den her ...

25. oktober 2020

Klik på fotoet ovenfor og læs artikel Wooden Boat om den Norske Snekke - på engelsk - go' fornøjelse !
 

VI SEJLER IGEN !!

På grund af Coronakrisen har alle fællesaktiviteter i Sjægtelauget været udsat, - men med åbning for forsamlinger op til 50 personer starter kapsejladserne igen fra tirsdag den 9. juni efter standerhejsning kl. 18:15 !!
 

Forårsmøde 2020 og sæsonstart er UDSAT

På grund af Coronakrisen er alle fællesaktiviteter i Sjægtelauget udsat indtil videre....
Vi melder ud her på hjemmesiden og fællesmail, når vi mener det er sikkert at sejle igen!!
 

Første sjægt i havnen ...

7. april 2020

Godtfred kom først !  Som vanligt i velholdt stand klar til en ny sæson der bliver noget anderledes end vi er vant til.

UNESCO ansøgning afleveret ...

25. marts 2020

Egentlig skulle ansøgningen være afleveret af den Norske delegation i Paris den 31.3. Men grundet omstændighederne blev ansøgningen afleveret elektronisk den 24.3.

Således er nomineringen på skinner med alle Nordiske landes kulturministe bag.

Forårsmøde 2020 er UDSAT

Set i lyset af regeringens udmelding om at aflyse møder mm. i så stor udstrækning, det kan lade sig gøre, - samt det faktum, at vi har fået en del frameldinger, har kaffeudvalget og Laugskoordinatoren besluttet at aflyse forårsmødet nu på lørdag den 14. marts.
 
Vi vil finde en dato senere i april. Når den er på plads (sognegården skal være ledig), vil det blive meldt ud.
 
Med venlig hilsen 
Kaffeudvalget
 
Mere om Sjægtelauget og forårsmødet, - klik her....

14. januar 2020

Din rigger Knud Søndergaard meddeler, at han er nu er leveringsdygtig i fineste primakvalitet Randers Reb i fire forskellige tykkelser.

 

11. januar 2020

Kaffetur til Kystmuseet på Bangsbo og Frederikshavn Værft & Bedding. Trods vinterlukket fik vi en god beretning  - af Jan Hammer Lassen der er marinarkæolog - om Ellingåskibet fra 1163. Interessant fund da det faktisk er et "missing link" bland de danske skibsfund .

Knyt og knob....

 Skal du i gang med at reparere dit tovværk, - er du i gang med at lave en ny fender, - er du i gang med at knytte en måtte, et bælte eller noget helt andet, så er her et tilbud:

6 onsdagsaftener:  22. jan. - 29. jan. - 5. febr. - 19. febr. - 26. febr. - og 4. marts. vil der være mulighed for at mødes med andre om netop tov som interesse.

Ole Levring har lovet at stille lokale til rådighed.

Lylle-Ole har lovet at være konsulent med masser af gode ideer og kontakter.

Det eneste, du/I skal, er at melde jer til og dukke op med jeres tovarbejde, en kande kaffe og måske lidt kage.

Har du/I lyst, så send mig en sms på 23632756 (Bjarne Vagner).

Ny sjægt på fjorden ...

Sjægten "Inger" er overtaget af Torben Laier fra Kvols. Tillykke til Torben - den må blive perlen i hans store bådsamling ... godt han har så mange børn der er vilde med sejle også.

Klik på fotoet ovenfor og få den dramatiske og sjove historie om "Inger".

AFRIGGERFEST

Efter fælles bådoptag- ning inviterer festudvalget til Afriggerfest på Hjarbæk Kro

Lørdag den 2. november 2019 kl 18.00.

Menu:

  • Sild og én øl/eller et glas vin og én snaps
  • Stegt flæsk og persillesovs
  • Æblekage og kaffe

Kr. 200,- pro pers som betales på kroen om aftenen.

Der er pladsbegrænsning. 65 personer!

Først til mølle med tilmelding til Finn Jensen på email hof@bulhus.dk

Tilmelding senest mandag den 13. oktober 2019 på grund af, at jeg er rejseramt 14.- 28. oktober

Hilsen festudvalget, Finn

16 fod Klegodjolle sælges

16 fod Klegodjolle sælges

Klegodjolle bygget 1995-98.
Søsat første gang i 1998.
Længde 16 fod. Lærk på eg med fine detaljer.
Båden er i umiddelbar god stand og bør ses.
Prisidé 14.000.- kr.
Båden kan beses i Skjern. Henvendelse Nils Frederiksen tlf. 61774708,
e-mail. 
nilsfrederiksen@gmail.com  - eller Bent Jensen, tlf. 40574140

Læs mere om klegodjollen på sjægtelaugets hjemmeside, - klik her.....
 

Sjægte VM 2019 ... den gik frisk !

Sommertogt 2019 til Snaptun

Øverst: Landgang i As Vig mellem Juelsminde og Snaptun.

Nederst til venstre: Søren Jensen som rorgænger på en Ferguson !!! Nederst til højre: Morgensang og flaghejsning. Herunder til venstre: "Brødrene" for fulde sejl på vej sydpå.   Herunder til højre: Der bades.


7. - 13. juli 2019

Turen går til Snaptun ved udmundingen af Horsens Fjord - du kan spotte stedet på Google Maps ovenfor.
Du kan se nærmere i Turudvalgets program, som du kan downloade nedenfor.
Du kan også se mere om Snaptun Havn ved at klikke på linket her: 
https://www.youtube.com/watch?v=_gqSQw463DA

21. februar 2019

Den klinkbyggede båd er en særlig nordisk bådtype, der i de sidste to tusind år har haft stor betydning for danskernes brug af havet. Bådtypen har varieret i form og størrelse. Afhængigt af det farvand den er blevet brugt i, om den har været bygget til fragt, fiskeri, passagerfart eller langfart, hvem og hvor mange den har været bygget til, samt hvilke materialer, der har været til rådighed. Klinkbygningstraditionen har været med til at forme Danmark som en søfartsnation.

Det norske forbund KYSTEN samler tilkendegivelser fra alle organisationer i Norden der kan overbevise UNESCO om, at klinkbygningstraditionen er en nordisk kulturarv. I den forgangne uge har Sjægtelauget tilsendt KYSTEN forskelligt materiale på engelsk: fotos, YouTube links, en artikel om en sejlerjournalist's oplevelser hos os sidste sommer en folder om Sjægtelaugets aktiviteter samt en direkte instilling fra Sjægtelauget. KYSTENS formand i Oslo takker for alt  materialet der vil blive brugt til at fremme nomineringen. 

Klik på foto foroven til styrbord for at komme til TS Hjemmeside. Klik på foto til bagbord for at komme til Det Kgl. Biblioteks hjemmeside.

Nedenfor kan du downloade Hjarbæk Sjægtelaugs indstilling til nominering.  

9. februar 2019

En busfuld sjægtefolk på vej i "biffen" i Ringkøbing lørdag morgen kl. 8.00 ..lyder det skørt ? Nix ! Johannes Berggren der er bekendt til en sjægtesejler har begået en film på 45 min. der blev vist på det store lærred i Ringkøbing Bio ... netop fordi nogle af vores Klegodjolle-bekendte i Ringkøbing har de rigtige forbindelser hertil.  Om filmen får en Hjarbæk Re-Premiere vides ikke, Du kan downloade den her på hjemmesiden -se øverst til styrbord for midterspalten.

En hilsen og tak ...

Til Hjarbæk Sjægtelaug

Jeg vil gerne takke for opmærksomheden ved min mand Jens Hellerups bisættelse den 19. januar.

For Jens har både Sjægtelauget og i det hele taget Hjarbæk med de mange mennesker han kendte der, været en vigtig del af hans liv.

Han elskede at komme til Hjarbæk, det kunne jo være at der var nogen nede på havnen han kendte………..Henrik Hvass, Knud Søndergård, og mange mange andre. Han følte sig som en del af Hjarbæk, og som nogen måske allerede ved så mødtes Jens og jeg på Hjarbæk Kro, for 37 år siden……..

Jeg har fundet en sjov artikel, som han skrev i et ”Jubilæumsskrift, i anledning af de 40 år, der var gået, siden en flok håbefulde unge telegrafistelever i 1963 fyldte radioklasserne på Fanø Navigationsskole …..og historien om, hvordan det siden er gået dem.”

Jeg tænkte om det kunne være en sjov artikel til Ankertovskrogen.

Venlig hilsen

Hanne Skou

Red.: Da Ankertovskrogen ikke længere undkommer 4 gange om året har vi valgt at bringe Hannes hilsen her. Du kan læse Jens Hellerups artikel ved at downloade pdf.filen nedenfor.

AKTUELT ARKIV


Sjægte VM 2024

16.-17.-18. august

Forårsmøde: 
2. lørdag i marts kl. 14

Klargøring af fælles grej:
Sidste fredag inden 1. tirsdagssejlads kl. 16:00

Første tirsdagssejlads:
Første tirsdag i maj, start kl. 19

Venø Rundt: Uge 23, weekend

Ror Cup, Jegindø: Uge 27, Lørdag

Sommertur: Uge 28

Øhavet Rundt: Uge 30

VM: Uge 33, weekend

Sidste tirsdagssejlads:  Uge 37.

Første søndagssejlads:
Uge 37, start kl. 15:00.

Fælles bådoptagning: 
Uge 42, lørdag kl. 09:00

Afriggerfest: 
Uge 42, lørdag kl. 18:30

Lørdagsmøder:
Når sjægtene er på land, 2. lørdag kl. 14 i november, december, januar, februar.

Fjordkulturens dag:
1. lørdag i februar, kl. 10