Se billeder fra
1. VM
afholdt i 1977

Klik her...

VM i Sjægtesejlads 2022 i Hjarbæk


Et VM uden en fest er utænkelig og efter 2 år, hvor Corona har sat dagsordenen og umuliggjort den traditionelle VM-fest har festudvalget gentænkt konceptet og vil løbende redegøre for forberedelserne herunder.

20-04-2022

Nyt fra VM festsjakket.

Selv om der er nogle måneder til VM festen 2022 i weekenden d.19.-21. august, foregår der allerede en del aktiviteter i sjakket. Siden forårsmødet d. 12. marts, hvor en ny besætning i festsjakket trak i arbejdstøjet, har vi på nuværende tidspunkt afholdt tre møder.

Det første møde blev et møde, hvor vi konstituerede os og lavede en brainstorm samt besluttede, hvad og hvordan vi ville arbejde med dette års fest.

På de to seneste møder har vi arbejdet med en form, hvor den overordnede ramme er, at skabe en fest i forbindelse med VM-kapsejladsen. Det som foregår på land, ønsker vi bliver er en fælles fest for Borgerforeningen og Sjægtelauget. Vi vægter at både Borgerforeningen og Sjægtelauget får fælles ejerskab til festen.

Derfor har vi inviteret Borgerforeningen ind til vores møder, for at vi sammen kan koordinere de mange ideer og opgaver, der ligger foran os. Vores første fælles møde var tirsdag d. 19 april og næste møde er allerede planlagt til mandag d. 2 maj.

 

Vi arbejder ud fra en model der overordnet ser således ud:

  • Fredagens program vil være genkendeligt med prolog og grillaften.
  • Lørdagens program vil tage udgangspunkt i de tidligere fælles Havnefester, der har været afholdt.
  • Vi vil gå væk fra det store festtelt med fast orkester til mindre telte og med musikalske frivillige indslag.
  • Der opstilles et bålfad med brænde, hvor man kan hygge sig med snobrød eller lignende - Måske vil de unge sejlere sætte pris på at hygge sig her?
  • Præmieoverrækkelsen flyttes til umiddelbart efter sejladserne, så snart resultaterne er udregnet.
  • Der opstilles en ølvogn og Café som vi kender det fra tidligere - Boderne passes af begge foreninger i fællesskab og overskud af salget deles 50/50.
  • Startgebyr og overskuddet fra amerikansk lotteri samt auktion over maleri (Hvis Ole vil skænke et maleri) går alene til Sjægtelauget. Udgifter til VM-kapsejladserne dækkes af Sjægtelauget.

Ud over arbejdet med rammerne for festen, har vi udarbejdet en lang To do-liste med opgaver som ligger foran os. Når vi kommer nærmere får vi nok brug for gode kræfter til at hjælpe med de praktiske ting, som får det hele til at hænge sammen, I skal nok høre fra os.

Vi håber alle får en god fest og nogle gode dage i august.

På vegne af VM-festsjakket

Tine Behrendt